lauantai 9. tammikuuta 2010

Feast of Love - Rakkauden kahvila

Jos minulta kysyttäisiin lempielokuvaani, en kykenisi vastaamaan kysymykseen vain yhdellä elokuvalla. Mielestäni elokuvia on niin erilaisia, että vertailu ja järjestykseen laittaminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Yhden asian kuitenkin tiedän: kun joku kysyy minulta lempielokuvistani, kerron tämän olevan yksi niistä.

Feast of Love - Rakkauden kahvila (ihmetyttää taas järkyttävän huono suomennos, myötähäpeä -.-) kertoo rakkaudesta. Se kertoo sen eri muodoista, se kertoo siitä totutta kaunistelematta ja rehellisesti. Elokuvan tapahtumien keskiössä on vapaata professorin töistä pitävä, viisas Harry (Morgan Freeman), Jitters-kahvilaa pitävä Brandley (Greg Kinnear) sekä muut kahvilan työntekijät ja heidän lähipiirinsä. Monet eri tarinat nivottuvat yhteen, mikä tuo aavistuksen verran mieleen Love Actually - Rakkautta vain -elokuvan. Erona edellä mainittuun on kuitenkin se, että Feast of Love käsittelee aihettaan rosoisemmalla ja aidommalla otteella.


Epäröin tämän elokuvan ostamista, koska monet kriitikot eivät olleet pitäneet tästä elokuvasta. Onneksi kuitenkin uskalsin kyseenalaistaa heidän mielipiteensä, ja tutustuin elokuvaan. Feast of Love on nyt virallisesti ensimmäinen elokuva, joka sai tämän yliherkän paskiaisen itkemään.

Elokuva: Feast of Love - Rakkauden kahvila
Pääosissa: Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Mitchell, Billy Burke, Selma Blair, Toby Hemingway, Alexa Davalos
Ohjaus: Robert Benton
Valmistusvuosi: 2007
Kesto: 97 min
Genre: Romanttinen draama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti