lauantai 9. tammikuuta 2010

About a Boy - Poika

En tajua, miten päädyin katsomaan tämän elokuvan vasta nyt. Pääosassa kuitenkin yksi lempimiesnäyttelijöistäni, Hugh Grant. Ja iloiseksi yllätyksekseni elokuvan toisessa pääroolissa esiintyy Skins-sarjasta tuttu Nicholas Holt. About a Boyn perusteella voin kyllä sanoa, että hän oli lahjakas näyttelijä jo lapsena! Kolmas mieleeni ollut näyttelijävalinta oli australialainen, mm. In her Shoes - Lainakengissä -elokuvan Toni Collette. Kuten edellä mainittussa elokuvassa, myös About a Boy:ssa Collette näyttelee hieman sekopäisen naisen roolia - ja onnistuu työssään jälleen.


Will Freeman on vajaa 40-vuotias, isänsä perinnöllä elelevä ikisinkku. Hänen mottonsa on "I'm a island. I'm bloody Ibiza". Marcus sen sijaan on pieni, koulukiusattu poika, joka tekee mitä vain piristääkseen masentunutta hippiäitiään. Pikku hiljaa Willin ja Marcuksen suhde alkaa kehittyä isä-poika-suhteeksi, mutta matkalla on paljon mutkia.

Parasta elokuvassa on sen kyky yhdistää huumori ja uskottava draama. Tällä toimivalla yhdistelmällään se tuo mieleen Love, actually - Rakkautta vain -elokuvan. Erona Love Actuallyyn on kuitenkin se, että elokuva ei kerro miehen ja naisen välisestä rakkaudesta, vaan perhe-elämästä. Toimii!

Elokuva: About a Boy - Poika
Pääosissa: Hugh Grant, Toni Collette, Nicholas Holt, Rachel Weisz
Ohjaus: Chris Weitz, Paul Weitz
Valmistusvuosi: 2002
Kesto: 97 min
Genre: Komedia, draama


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti